Πως ο Μπουτάρης Βοήθησε τους Πόντιους

Μαρτυρία του Αναστάσιου Τελίδη, Δημοτικού Σύμβουλου Θεσσαλονίκης

«Ο Γιάννης Μπουτάρης ήταν ο πρώτος που πρότεινε και εργάστηκε ώστε οι ποντιακές οργανώσεις να βρεθούν μαζί, ξεπερνώντας ιδιοτέλειες ετών, σε κοινές εκδηλώσεις διεκδίκησης όπως η σημερινή.

Ως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης συνέβαλλε ουσιαστικά στην διατήρηση της παράδοσης των Ποντίων όχι με ευχολόγια και κορώνες αλλά με πράξεις.

Επί δημαρχίας του εντάχθηκε στο τοπικό πρόγραμμα διά βίου μάθησης του Δήμου μας η Εκμάθηση Ποντιακής Διαλέκτου (για πρώτη φορά στην χώρα) και στην συνέχεια φρόντισε το πρόγραμμα να υλοποιηθεί και να επεκταθεί σε εθνικό επίπεδο μέσω του του Υπουργείου Παιδείας. Ο Δήμος κατά την περίοδο της θητείας του, τα τελευταία πέντε χρόνια, ανέπτυξε μια εξαιρετική συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών με κεντρικό άξονα την επιμόρφωση τουλάχιστον 100 εκπαιδευτικών τον χρόνο πάνω σε θέματα του Ελληνισμού της Ανατολής ώστε να μπορούν να μεταδώσουν στους μαθητές αυτόν όλο τον πλούτο.

Προσωπικά δεν μπορώ να ξεχάσω ότι ως Εντεταλμένο Παιδείας μου ζητούσε επιτακτικά να βρίσκομαι στις εκδηλώσεις ως εκπρόσωπος του Δήμου θεωρώντας υποχρέωση μας να τιμούμε τις εκδηλώσεις αυτές.

Είναι λοιπόν ο άνθρωπος, που αν και δεν είναι Πόντιος, κατά την περίοδο της θητείας του έκανε τα πιο ουσιαστικά πράγματα για να συμβάλλει στην διατήρηση της μνήμης.

Νιώθω ντροπή για όλους αυτούς. Και για τους δράστες αλλά και για τους παριστάμενους στο επεισόδιο που δεν προστάτεψαν το δήμαρχο. Είμαι σίγουρος όμως ότι ο Γιάννης Μπουτάρης με τις πράξεις του θα δείξει ότι δεν τους δίνει σημασία και θα συνεχίσει το δημιουργικό του έργο στον τομέα αυτό.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s