Η Ρωσία παραδέχεται ότι αδυνατεί να ανακατασκευάσει το τελευταίο της αεροπλανοφόρο

Έπειτα από ένα ατύχημα στις 29 Οκτωβρίου σε μια από τις μεγαλύτερες ναυτικοεπισκευαστικές αποβάθρες του κόσμου στα βορειοδυτικά της Ρωσίας, Ρώσοι αξιωματούχοι τελικά παραδέχτηκαν ότι δεν είναι σε θέση να συνεχίσουν την ανακατασκευή του μοναδικού αεροπλανοφόρου της Ρωσίας, του Kuznetsov. Ενώ αναζητούνται εναλλακτικές λύσεις, μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί καμία έγκαιρη και βιώσιμη λύση για να συνεχιστεί η απαραίτητη ανακατασκευή.

Καθώς το αεροπλανοφόρο επιχειρούσε την έξοδο από την δεξαμενή αυτή βυθίστηκε. Ως αποτέλεσμα της βύθισης ένας γερανός έπεσε στο κατάστρωμα του σκάφους αφήνοντας πάνω του μια τρύπα 4 με 5 μέτρων. Από το ατύχημα επίσης τραυματιστήκαν τέσσερις εργαζόμενοι. Η Ρωσία δεν διαθέτει άλλες δεξαμενές οι οποίες θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ένα πλοίο μεγέθους του Kuznetsov.

Το Kuznetsov τέθηκε σε λειτουργία το 1990 και η πιο πρόσφατη ανακατασκευή του ήταν το 1996 η οποία και διήρκεσε δύο χρόνια. Η ναυαρχίδα των 55.000 τόνων του ρωσικού ναυτικού δεν ταξίδεψε ποτέ για περισσότερο από έξι μήνες, ενώ λόγω της μειωμένης αξιοπιστίας και απόδοσης του κατά στην διάρκεια του πολέμου της Συρίας το 2016 πάντα την ακολουθούσε ένα ρυμουλκό.

ΠΗΓΗ: The Diplomat

Tου: Franz-Stefan Gady

Ολόκληρο το άρθρο στο: https://thediplomat.com/2018/11/russia-admits-that-it-cant-retrofit-aircraft-carrier-after-accident/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s